CINEMA-CONCERT: CLÀSSICS DE SEMPRE

L’escola Espai de Música Moderna, que ha fet expressament per a Andorra Kids’ Film Festival una banda sonora amb aquests clàssics de tots els temps, ens convida a fer un viatge musical a ritme de blues, reggae o funk

Aladí i la llàntia meravellosa

Dir. Ub Iwerks / Estats Units / 7′ 51’’

Versió en color de les aventures d’Aladí i la llàntia meravellosa.

Una versió jazzística d’aquest conte, amb una magnífica partitura i una gran animació. Un dels cartoons més originals de la història. Ub Iwerks va ser el creador del Mickey Mouse de Disney i, com a tal, és un dels herois anònims de l’animació.

Collars and Cuffs

Dir. George Jeske / Estats Units / 7′ 53’’

L’Stan, que treballa en una bugaderia, s’enfronta amb les rentadores.

Una comèdia muda del 1923 protagonitzada per Stan Llorer.

Just Neighbors

Dir. Harold Lloyd i Frank Terry / Estats Units / 13’

En Harold comparteix el pati del darrere amb un veí. Tots dos s’esforcen per tenir un jardí bonic, però una cosa són les intencions i l’altra els resultats.

Una de les pel·lícules més antigues de Harold Lloyd. Una comèdia divertida i vertiginosa.

Onésime, horloger

Dir. Jean Durand / França / 7′ 17’’

El jove Onèssim s’assabenta que el seu oncle li ha deixat una herència enorme, però que la rebrà al cap de 20 anys. Al jove no se li acut cap altra cosa millor que accelerar el rellotge oficial de París perquè el temps avanci a tota velocitat.

Un testimoni perfecte de l’art de Jean Durand. La seva imprevisible bogeria el converteix en el precursor més autèntic dels germans Marx.

Viatge a la lluna

Dir. Georges Melies / França / 12’ 46’’

Sis savis, membres del Club dels Astrònoms, emprenen una expedició a la Lluna. Es van en una càpsula espacial llançada per un canó gegant. A la Lluna es trobaran els seus habitants: els Selenites.

La pel·lícula que dóna origen a un gènere popular: la ciència-ficció.